Reklam Alanı

Bağışıklık sistemini güçlendiren soğan ve yoğurt

Bağışıklık sistemini güçlendiren tüyolar

Daha önce yaşamadığınız bir bölgeye gidiyor ve orada yaşamayı, ya da bir süre kalmayı düşünüyorsanız, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz gerekir.

Yoksa karın ağrısı, ishal, hatta daha başka rahatsızlıklar yaşaybilirsiniz. Çünkü o yeni bölgenin havası, suyu insanın tabiatına etki eder.

Bünyesi güçlü insanlar, bu alışma süresini en kısa sürede ve en hasarsız bir şekilde atlatabilir. Ancak, bünyesi hassas olanlar bu durumda birçok sorun yaşayabilir. Bu yüzden bir an önce yeni bölgeye adapte olmak için önlem almalıyız.

Peki bunu nasıl yapabiliriz? Öncelikle gideceğiniz bölgenin iklimine göre önlemler almalıyız. Kurak ve sıcak bir bölge ise oranın havasına alışana kadar, dışarıya havanın en serin olduğu zamanlarda ve belirli saatlerde çıkmalıyız. Ayrıca kaldığınız mekanda havayı nemlendirecek önlemler almalıyız. Gideceğiniz yer nemli ve soğuk bir yer ise o zamanda giyinmemize dikkat etmeliyiz.

Tüm bunların yanında, çok etkili, doğal iki yöntem daha vardır. Birincisi o bölgede yetişmiş bir soğanı yemek. Ancak, soğan çiğ olarak yenmelidir. Eğer gittiğiniz bölgede soğan yetişmiyorsa, o bölgeye en yakın özellikleri barındıran bir yerden bu soğanı alıp tüketmeliyiz. En azından bu ilk bir hafta için önemlidir.

Diğer bir yöntem ve en etkilisi olan ise mayalanmış yoğurttur. O bölgenin doğal mayalanmış yoğurdunu tüketmek, birçok hastalığın önüne geçer ve yoğurttaki yararlı bakteriler, bağışıklığın güçlenmesini sağlar. Ancak, yoğurda alerjiniz yoksa.

Farklı bölgede operasyona çıkan özel kuvvetler, bu bilgiyi bilirler ve uygularlar. Zorlu koşullarda ve operasyon zamanında kimse hastalanmak istemez. Öyle değil mi?




Gaziosmanpaşa Üniversitesi
Tarih Lisans Mezunu

Hiç yorum yok

//]]>