Reklam Alanı

Birbirinden güzel yirmi tarihi kale

Birbirinden güzel yirmi tarihi kale

Orta Çağ mimarları gerçekten de dahi denmeyi hak ediyorlar. Şaşırtıcı bir zenginlik ve nadir bir pratikliği birleştiren bu dahiler, göz alıcı yapıları inşa ettiler. Birçoğunun savaşlara rağmen bugün hala ayakta durması, mimarilerinin sağlamlığı ve onları restore etme konusundaki hassasiyeti hakkında, bizlere çok şey söylüyorlar.

Aynı zamanda, birçoğu şaşılacak derecede güzel, bu Dünya'da şövalyeler ve prenseslerin eski bir masalından çıkmış gibi görünüyorlardı. İşte dünyanın çeşitli yerlerinde olan, birbirinden güzel yirmi tarihi kale.


Reichsburg Cochem, Almanya

Reichsburg Cochem, Almanya - Gop tarih

Bin yıllık bu kale, aslında Alman Kralı III. Konrad'ın konutu olarak inşa edildi. 1689'da Fransızlar tarafından yakılmıştı ve tarihte kaybolabilirdi, ama neyse ki bir Alman işadamı tarafından 1868'de satın alındı ​​ve restore edildi.



Mont Saint-Michel, Fransa


Mont Saint-Michel'in, deniz kenarındaki her tarafı çevrelenmiş olan zaptedilemez kalesi, Paris'ten sonra Fransa'daki en popüler cazibe merkezlerinden biridir. 709 yılında inşa edilmiş, hiç ihtişamını kaybetmemiş.


Hochosterwitz Kalesi, Avusturya


Hochosterwitz Kalesi, Avusturya - Gop tarih

Hochosterwitz Kalesi, dokuzuncu yüzyılda inşa edilmiştir. Kuleleri, 160 metre yükseklikte olup Avusturya'ya bakmakta. Havalar açık olduğunda, 30 km kadar uzaktan görülebilebilmektedir.


Bled Kalesi, Slovenya

Bled Kalesi, Slovenya

Bu kale, Bled Gölü'ne tehditkâr bir şekilde bakan, 100 metre yüksekliğindeki bir uçurumun tepesinde oturuyor. Pencerelerinden görülebilecek inanılmaz manzarasının yanı sıra, zengin bir tarihe sahip. Eskiden Sırp kraliyet ailesinin ikametgahıydı ve bir zamanlar Yugoslav lideri Josip Broz Tito tarafından da kullanıldı.


Hohenzolhern Kalesi, Almanya


Bu kale, Hohenzollern Dağı'nın tepesinde - deniz seviyesinden 2.800 metre yukarıda oturur. O günlerde Prusya krallarının eviydi.


Castillo de San Servando, İspanya

Castillo de San Servando, İspanya

İspanya'nın Toledo kentinde yer alan Castillo de San Servando, 15. yüzyılda yerel bir soylu tarafından yaptırılmıştır. 100 yıl boyunca bazı güçlü topçuların elinde, askerlere ev sahipliği yapmıştır.



Neuschwanstein Şatosu, Almanya


Bu kale, 19. yüzyılın ortalarında Bavyera Kralı II. Ludwig'in emriyle inşa edilmiştir. O zaman bile abartılı sayılırdı. Göründüğü kadar garip, tasarımının Disneyland da ki Uyuyan Güzel kalesine ilham kaynağı olduğu söylenir.


Methoni, Yunanistan Kalesi

Methoni, Yunanistan Kalesi

Methoni'nin Venedik tarzı kalesi, 14. yüzyılda inşa edilmesinden bu yana, Avrupalıların Osmanlı Devleti'ne karşı yürüttüğü mücadelede kullanılmasının yanı sıra birçok savaşın da merkez üssü olmuştur.



Hohenscwangau Kalesi, Almanya



Bu kale, 12. yüzyılda Almanya'nın Schwangau bölgesinde bir şövalye ailesi tarafından yapılmıştır. Bu kale, dünyaca ünlü besteci Richard Wagner'i kendi duvarlarında karşılayan, II. Ludwig de dahil olmak üzere, çok sayıda yöneticinin resmi ikametgahı olarak hizmet vermiştir.


Château de Chillon, İsviçre

Château de Chillon, İsviçre

Bu ortaçağ kalesi bir savaş gemisini andırıyor. Zengin tarihi ve sıradışı görünümü ile birçok ünlü yazar için ilham kaynağı olmuştur. 16. yüzyılda George Byron tarafından "Chillon Mahkumu" adlı şiirinde anlatıldığını göre, hapishane olarakta kullanılmıştır.


Eilean Donan Kalesi, İskoçya

Eilean Donan Kalesi, İskoçya

Loch Duich'deki kayalık bir adada yer alan bu kale, İskoçya'daki en güzel yerlerden biridir. İskoçya'da, balığın yanı sıra çok sayıda yapılan efsane balıyla ünlüdür. Birçok film burada çekilmiş ve kale halka açıktır.


Bodiam Kalesi, İngiltere

Bodiam Kalesi, İngiltere

14. yüzyılda kurulduğu zamandan itibaren, Bodiam Kalesi, savaşlar ve değişen dengeler neticesinde birçok farklı mal sahibini görmüştür. 1917'de Lord Curzon tarafından satın alındığında, kalenin birçok kısmı yıkılmıştı. Daha sonra, hızlı bir şekilde restore edildi ve şimdi yeni yapılmış bir kale kadar iyi görünüyor.


Guaita Kalesi, San Marino

Guaita Kalesi, San Marino


11. yüzyılda, Monte Titano'nun zirvesinde inşa edilen bu kale, diğer iki kale ile birlikte San Marino'yu savunuyordu.


Kırlangıç ​​Yuvası, Kırım

Kırlangıç ​​Yuvası, Kırım

Başlangıçta, Ai-Todor Burnunda sadece düz bir ahşap ev vardı. Şimdi Kırım'da tatil yapmayı seven Alman petrol milyoneri Baron von Steingel sayesinde "Kırlangıç yuvası" adlı kele ortaya çıktı. Orta Çağ'da Ren Nehri kıyısında inşa edilen kaleleri anımsatan bir kale kurmaya karar veren Steingel, amacına ulaşmış gibi görünüyor.


Stalker Kalesi, İskoçya

Stalker Kalesi, İskoçya

Stalker Kalesi 1320 yılında inşa edilmiş ve MacDougall Clan'a aitti. O zamandan bu yana, kale için çok miktarda savaş ve çekişme yaşandı. 1965'te, Albay D. R. Stuart tarafından satın alındı. Ailesi ve arkadaşları yardımıyla, kale tekrar restore edildi.



Bran Şatosu, Romanya

Bran Şatosu, Romanya

Bran Şatosu, Transilvanya'nın parlayan bir mücevheridir. Bu gizli yer, sürekli geceyi burada geçirdiği iddia edilen Drakula efsanesini doğurdu.


Vyborg kalesi, Rusya

Vyborg Kalesi, Rusya

Vyborg Kalesi 1293'te haçlı seferleri sırasında, İsveçliler tarafından 
Karelya'ya kuruldu. 1710 yılına kadar İsveç'in elinde kaldı. Rusya'nın I.Petro döneminde İsveçlilerin elinden aldığından beri bir depo, baraka ve bir hapishane olarak hizmet etti. Şimdi ise bir müze olarak görevini sürdürmektedir.


Cashel Kalesi, İrlanda




1066 Norman istilasından yüzyıl önce, burası İrlanda kralına aitmiş. Aziz Patrick burada 5. yüzyılda yaşamış ve dini öğretmiştir. Duvarları, Oliver Cromwell'in birliklerinin yürüttüğü İngiliz İç Savaşı'nın kanlı baskılarına tanıklık etmiştir. Şimdi, yerel olarak o zamanın İngiliz askerlerinin zulmünün ve İrlanda'lıların cesaretinin bir simgesi olarak görülüyor.


Kilchurn Kalesi, İskoçya

Kilchurn Kalesi, İskoçya

Kilchurn kalesinin güzel ve biraz ürkütücü kalıntıları Lock Awe göl kıyılarında uzanmaktadır. İskoçya'daki diğer birçok kalenin aksine, nispeten bilinmeyen bir tarihe sahiptir. 1769 yılında, şimşek çarptığı ve o zamandan beri kaderine terk edildiği söylenmektedir.



Lichtenstein Kalesi, Almanya


Lichtenstein Kalesi, Almanya

12. yüzyılda inşa edilen bu kale birkaç kez tahrip olmuştur. 1884 yılında tamamen restore edilmiş ve yirminci ve yirmibirinci yüzyılda, birçok film için bir çekim ortamı olarak kullanılmıştır.






Gaziosmanpaşa Üniversitesi
Tarih Lisans Mezunu    



Siz de yazılarınız bize gönderin, sizin yazılarınızı da burada yayınlayalım. Ay sonunda en çok beğenilen yazı, başka sitelerde reklamı yapılacak ve daha çok kitleye ulaşacak.


4 yorum:

  1. tam bana göre..
    görselleri ile cok hos olmuş..iznizile kendi blogumda paylaşıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kaynak göstererek, paylaşırsanız sevinirim.

      Sil
    2. kaynak gösterdim..sizin blogunuza yönlendirdim zaten..https://hanzadem4.blogspot.com/2019/09/tarihin-icinden-20-kale.html

      Sil

//]]>